Te ajutăm să-ți dezvolți afacerea acasă
Centrul de Suport în Afaceri Orhei

Linia de Creditare EU4Business-BERD

Linia de Creditare EU4Business-BERD este un program flexibil care poate în general, susține aproape orice tip de proiect de modernizare care sprijină alinierea la standardele UE prin investiții în tehnologii avansate și, dacă este cazul, tehnologii verzi. Pot fi finanțate trei tipuri de proiecte specifice, care să susțină diversele nevoi de investiții ale IMM-urilor din Moldova.

1.Unele proiecte necesită doar actualizarea unui echipament standard. Pentru acest tip de investiții, am elaborat Lista Tehnologiilor Eligibile (LTE) care pot fi finanțate direct de către instituțiile noastre de Finanțare Partenere cu o finanțare de până la 300.000 EUR. După verificarea implementării cu succes a proiectului este disponibil un grant în valoare de 10%.

2.Proceduri rapide sunt disponibile pentru împrumuturi mai mici de până la 300.000 Euro pentru investiții în îmbunătățirea calității și siguranței produselor din sectoarele: agricol și procesării produselor alimentare. Consultantul de proiect verifică pur și simplu planul de investiții pentru a se asigura de respectarea cerințelor simple de eligibilitate. Un grant de 15% este disponibil la verificarea implementării cu succes a proiectului.

3.Împrumuturi de până la 3 milioane Euro sunt disponibile pentru (aproape) orice proiect de modernizare în orice sector industrial sau de servicii. Investițiile care necesită o evaluare tehnică și financiară mai completă pot beneficia de asistență tehnică gratuită pentru a optimiza planul de investiții și pentru a pregăti un plan de afaceri. Un grant de 15% este disponibil la verificarea cu succes a implementării proiectului.

Cine poate aplica?

Companiile din Moldova care:

Cel puțin 51% sunt private și au o administrare privată

Activează într-un sector care poate fi deschis pentru export

Sunt înregistrate în Moldova, activează în primul rând în Moldova în conformitate cu legislația Republicii Moldova

Sunt IMM-uri conform definiției UE (mai puțin de 250 de angajați și o cifră de afaceri mai mică de 50 milioane EUR sau mai mică de 43 milioane EUR din bilanțul total, nu mai mult de 25% de către acționari care depășesc criteriile IMM) și / sau

Sunt clasificate ca antreprenori individuali sau proprietari individuali

Respectă criteriile financiare obișnuite, de evaluare a unei Bănci Partenere sau a unei Instituții de Finanțare Parteneră

Activează în conformitate cu politica de mediu și socială a BERD-ului

Pentru mai multe detalii accesați: https://bit.ly/3x8Le0x

0 Comments