Centrul de Suport în Afaceri Orhei
Te ajutăm să-ți dezvolți afacerea acasă

Despre noi

CINE SUNTEM NOI?

Centrul de Suport în Afaceri Orhei

Centrului de Suport în Afaceri Orhei este primul Business Hub din regiunea Orhei care prin inovație contribuie la setarea și dezvoltarea antreprenoriatului de viitor cu respect pentru tradiții și identitate regională.
CSA Orhei oferă beneficiarilor servicii de informare, instruire, mentorat, coaching, consiliere și consultanță individuală pentru dezvoltarea businessului.
Membrii CSA Orhei au acces la diverse programe care îi ajută să-și sporească potențialul pe diverse domenii.
Începând cu luna iulie 2021, am semnat acordul pentru continuarea proiectului ”Centrul de Suport în Afaceri Orhei – promotor al dezvoltării businessului mic și mijlociu”. Acum de suportul nostru vor putea beneficia și antreprenorii din raionul Telenești.

OBIECTIVE

 • A facilita crearea unui mediu favorabil pentru inițierea și dezvoltarea afacerilor locale în raioanele Orhei și Telenești
 • A contribui la la ridicarea nivelului de educație și cultură antreprenorială din regiune
 • A oferi acces la serviciile de consultanță specializată pe diverse aspecte economice
 • A crea platforme de discuții, interacțiune și inițiative pentru vociferarea problemelor și identificarea soluțiilor care vor facilita dezvoltarea antreprenoriatului micro, mic și mijlociu
 • A facilita includerea IMM-lor locale în lanțurile valorice naționale și internaționale
 • A sprijini antreprenorii în accesarea de fonduri
 • SCOPUL

  Scopul proiectului este facilitarea dezvoltării continue a unui mediu favorabil pentru inițierea și dezvoltarea afacerilor, precum și oferirea accesului la servicii de consultanță și expertiză specializată pe diverse aspecte economice inclusiv export, precum și sprijin în accesarea de fonduri în scopul contribuirii la atingerea dezideratului de dezvoltare durabilă a comunităților, a regiunii Centru, și a bunăstării cetățenilor.

  CIFRE ȘI REZULTATE

  Rezultate obținute până acum:

  540

  persoane

  beneficiază de cele 7 servicii CSA

  175

  beneficiari

  ai IMM-lor accesează serviciile CSA Orhei și dispun de capacități pentru accelerarea afacerilor

  63

  tineri

  antreprenori au participat la 4 Business Breakfast-uri cu oameni de afaceri din regiune și din țară

  248

  persoane

  au beneficiat de instrurile Start Up

  158

  reprezentanți

  IMM au beneficiat de 9 instruiri

  24

  instruiri

  pentru antreprenorii începători

  12

  antreprenori

  au beneficiat de Programul de Mentorat

  50

  beneficiari

  au participat la Business Event-ul “Expert Club 2020”

  370

  persoane

  au beneficiat de 10 vizite în teritoriu efectuate de către Echipa Mobilă de Experți

  VREI SĂ FII LA CURENT?
  ECHIPA PROIECTULUI

  Elena Lupan – director de proiect
  Liliana Șalin – asistent de proiect
  Raisa Grajdean – director financiar
  Tatiana Cazacu – contabil

  ECHIPA DE EXPERȚI

  Romanov Tatiana - expertă în Legislația Muncii, Managementul Res. Umane
  Leonte Elena - expertă în Fiscalitate, Taxe și impozite
  Grajdean Raisa - expertă în domeniul Financiar-Contabil
  Vitalie Colun - expert Drept Antreprenorial
  Boris Erhan - expert Relații Bancare
  Boris Movilă - expert Agricultură

  FEEDBACK

  Avem clienți de încredere

  Ce zic beneficiarii noștri despre noi

  Având dorința de a lansa o afacere acasă, dar încă necunoscând bine cum se face acest lucru am decis să apelez la Centrul de Suport în Afaceri Orhei, unde am cunoscut oameni deosebiți și o echipă bine formată. Vreau să vă mulțumesc întregii echipe pentru toate instruirile prețioase și susținerea care mi-ați oferit pe tot parcursul a 2 ani de când vă cunosc, datorită vouă am mers mai departe și am depășit toate greutățile . Sunteți o echipă minunată, care mereu găsiți cheia succesului pentru fiecare în parte!

  Apostol Tatiana

  Trăim într-o lume în care ideile inovative curg în avalanșă. Însă nu orice idee ajunge a fi implementată. Astăzi contează nu doar ideea, dar mai degrabă omul din spatele ei. Toți ne naștem egali, dar evoluăm diferit. Aduc sincere mulțumiri Centrului de Suport în Afaceri Orhei, în special d.Elena Lupan, pentru suportul acordat în dezvoltarea afacerii, dar mai ales în dezvoltarea personală, care a contribuit nemijlocit și direct la creșterea performanțelor din cadrul companiei noastre. Seminarele organizate în cadrul proiectului de mentorat, organizat de către Centru de Suport Afaceri Orhei au contribuit semnificativ în optimizarea cheltuielilor companiei noastre, au avut un impact major asupra marketingului care îl avem, dar și ne-a ajutat să implementăm instrumente financiare eficiente pentru o bună gestionare a activităților administrative și operaționale. Sincere mulțumiri întregii echipe!

  Ceban Ana

  Experiența cu CSA Orhei este una Fantastică! Aici am întâlnit o comunitate minunată. Fiind în roluri diferite, cum ar fi: cel de participant la instruiri, dar și cel de mentor pentru tinerii antreprenori, m-a ajutat să mă descopăr pe mine și atâta lume buna ❤️. Instruirile (tematice), evenimentele de business, vizitele, ședințele de mentorat, toate la un loc m-au dus la “nivelul următor”! Dragă Elena și echipa, vă doresc putere, inspirație și cât mai multe reușite. Eu vă mulțumesc pentru tot, CSA Orhei e in inima mea ❤️.

  Țipu Pelaghea

  O echipa minunata, formată din oameni frumoși la chip și suflet, ce merita toata gratitudinea noastra! Mulțumim pentru vocație și devotament! Succesul companiei noastre și menținerea pe piața, ultima jumate de an, se datoreaza anume Centrului de Suport în Afaceri Orhei!

  Gospodarenco Victoria

  În urma instruirilor de la Centru de Suport în Afaceri din Orhei, am decis să-mi deschid propria afacere. Mult timp îmi doream acest lucru, dar aveam multe dubii și neclarități. În momentul în care am cunoscut oamenii de la CSA Orhei, mentorii și alți participanți, am înțeles că aici voi găsi răspunsurile la toate întrebările, și cu încredere voi putea desfășura activitatea. Vă mulțumesc CSA Orhei!

  Lihovid Olga

  Suntem sprijiniți de donatorii noștri :

  Lista noastră de servicii nu se încheie aici. Ne vom adapta nevoilor Dvs. speciale.